Strato Domain Blogger'a Bağlama/Yönlendirme 2017

Birçok kişi Strato domaine yöneldi şahsen bunun bende farkındayım. Fakat Strato domaine ns adreslerini bağlanılmadığından bir çok kişi telaşa kapılmış olabilir. Ama merak etmeyin TXT ve İP adresi ile Blogger sitenizi Strato domaine bağlayacağız. Eğer ben ns den de anlamıyorum TXT ve İP 'den de anlamıyorum sadece domaini aldım ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum ilk defa domain bağlayacağım diyorsanız bu paylaşım tam size göre çünkü çok kolay bir şekilde anlattım sadece takip etmeniz ve uygulamanız yeter.




Sağ tarafta bulunan ayarlar bölümünden Temel'li seçin ve Blog Adresi'nin hemen altında bulunan +Blogunuz için üçüncü taraf URL ayarlayın'na tıklayın.






Aldığınız domaini başına www. koyarak yazın ve alan adı yetkinizi doğrulayamadık diye bir hata verecektir. siz de hemen altta bulunan buradan yazan yere tıklayın.



 Böyle bir ekran önünüze gelecektir.


Alan adı kayıt sitenizi veya sağlayıcı seçme yerine tıklayarak en aşşağı kaydırın ve Diğer'i seçin



Verdiği TXT kodunu kopyalayın


Strato hesabınızı açın ve alan adları bölümünden Alan Adı yönetimine tıklayın daha sonra bağlamak istediğiniz domani seçerek sağ tarafta bulunan yönete tıklayın



Alan adı ayarları bölümünden DNS ayarlarını sağ tarafta bulunan Genişlet tuşuna basarak genişletin.



A kaydının solunda bulunan yönet'e tıklayın 



İp adresim'i işaretleyin 216.239.32.21 ip adresini yazın son olarak Ayarları uygulaya tıklayın.



A kaydınız Başarıyla Oluşturuldu Bildirimini Aldıktan Sonra Genel görünüme git'e tıklayın



DNS Ayarlarını tekrar genişletin ve SPF ve DKIM ayarları dahil TXT kayıtlarının sağında bulunan yönet'e tıklayın.


Herhangi bir SPF kuralı belirtmeyin ve alta inerek tür bölümünden TXT'i seçin daha sonra Değer yazan yere kopyaladığınız bloggerin size verdiği TXT kodunu yapıştırın kopyalamayı unuttuysanız tekrar aynı yolu izleyerek TXT kodunu kopyalayıp Değer kısmına yapıştırın ve Ayarları uygulaya tıklayın.


Son olarak tekrar bloggere dönün ve Ayarlar bölümünde üçüncü taraf bir url belirleyin'e tıklayın ve tekrardan domain adresinizi yazıp kaydet diyin başarıyla kaydedildiğini göreceksiniz.


Hiç yorum yok